diumenge, 23 de desembre del 2012

Elaborant un recurs multimèdia

Després de treballar amb l’audacity ens hem posat a tota pastilla amb el power point. Al llarg de diferents sessions pràctiques a partir del conte de Calliou hem anat experimentant les seves possibilitats com a recurs didàctic.

Fa molts anys que utilitzo el power point per a fer diferents treballs i encara desconeixia moltes de les possibilitats que té, sobretot mai havia pensat en utilitzar-lo com mitjà d’aprenentatge dins l’aula. I la veritat és que pot resultar molt pràctic perquè tot i disposar de molts efecte i elements, realment amb molt poques accions i enllaços es pot crear un material complert i continua per a l’infant.
L’únic inconvenient que li veig són les limitacions quant a les actuacions que l’infant pot fer amb el recurs, només pot clicar a sobre dels elements que nosaltres li proposem, no permet que l’infant pugui escriure a sobre, ni arrossegar elements, la qual cosa limita bastant les activitats que es poden crear per part de la mestra, ja que resulta interessant que el recurs escollit no faci enllaços externs al mateix, tot i que cadascú pot fer-ne l’ús que consideri convenient.
Tot i les limitacions comentades, és un recurs multimèdia més que pot resultar útil com a complement d’un projecte a la vegada que es pot enriquir si es complementa amb tota la resta de recursos que es poden crear a través de la xarxa.

Posant en pràctiques els coneixements que hem anat adquirint: el domini dl gimp, de l’audacity i el funcionament del power point, na Nuri ens proposa com a treball principal de l’assignatura la creació  d’un recurs multimèdia per a l’aula per tal d’aprendre a emprar aquestes noves tecnologies com a recurs educatiu.

Cap a aquesta fita, per grups (el meu està compost per n’Ana, na Natàlia i na Maialeb) hem anat passant per les diferents fases de creació d’un recurs. Actualment ja tenim tota la part de disseny elaborada: hem escollit els continguts, els destinataris, els objectius a assolir, el temps que tenim per a fer-ho i hem crear el guió multimèdia.

El nostre recurs s’anomena: LA MÀGIA DE LES LLETRES i a hores d’ara ja hem començat la seva implementació a partir de la creació d’un conte interactiu i alguna cosa més...
Està resultant una experiència molt enriquidora a la vegada que divertida i entretinguda per aquell qui la crea. Ara veurem com queda el resultat i si, quan l’apliquem, es compleix tot allò previst!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada