dissabte, 13 d’octubre del 2012

Aquesta setmana la part teòrica de l’assignatura ha girat al voltant de la societat de la informació i del que les TIC’s ens aporten  a nivell educatiu.

Hem començat per mirar dins la normativa en quina mesura es dóna importància a les TIC i aquesta perspectiva va quedar treballada a partir de l’activitat de l’entrada anterior. També vàrem parlar dels avantatges i dels inconvenients. Jordi Adell ja en va fer una menció bastant general de les mateixes, però aquest cop l’hem delimitada a partir d’un altre autor, en Pere Marquès, que ens els classifica segons el que aporten a l’aprenentatge, als estudiants, al professorat i als centres en general. Si voleu informació més concreta, podeu accedir a la seva pàgina web

Finalment, vàrem tractar un dels reptes educatius que ja mencionava Jordi Adell en el seu article: la necessitat, davant aquesta 3ª revolució, de reestructurar els escenaris i els rols tant de mestres com d’alumnes. Per a introduir-nos dins les TIC, hem de saber en quina fase ens trobem i per això hem tractat les fases d’integració ACOT de les TIC.



Fase d’accés: aprenen ús bàsic de la tecnologia. Familiarizació amb tot l’ “aparataje”

Fase d’adopció: utilitzen la tecnologia com a suport de les formes tradicionals d’ensenyar. Ús de la tecnologia, sí; innovació, cap.

Fase d’adaptació: integren la tecnologia en les pràctiques tradicionals. Es solen centrar en la productivitat dels estudiants: edició de textos, fulles de càlcul, gràfics, presentacions, etc.

Fase d’apropiació: empren la tecnologia quan és necessària i afegeix valor, com una eina més. Es centra en el treball cooperatiu, interdisciplinar, basat en projectes d’aprenentatge.

Fase d’innovació: descobreixen nous usos per la tecnologia o les combinen de forma innovadora.

Jo, personalment considero que em trobo entre la 3a i 4a fase. Segons ACOT, és un procés que tarda entre 3 i 5 anys... jo en porto 15 emprant les TIC i encara no he arribat a la 5ena fase... quina decepció! Esperem que amb aquesta assignatura i a partir de les classe pràctiques vagi assolint aquesta darrera fita.

Parlant de les classes pràctiques, en la d’aquesta setmana hem continuat amb l’edició d’imatges que vàrem encetar la setmana passada, però aquest cop hem fet una edició molt més elaborada.
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada